Beglazing

De barrière tussen binnen en buiten, warmte en koude.

Licht is een essentieel onderdeel in het bouwen en verbouwen van een woning. Het draagt namelijk bij aan het algemeen welzijn en comfort van zijn bewoners.

Aangezien een raam ongeveer voor 70% uit glas bestaat, is het opportuun een zo goed mogelijk isolerende beglazing te kiezen. Het verhoogt het comfort en verlaagt de energiefactuur!

Optioneel kan je bij elke soort beglazing een ECOTEC warm-edge afstandshouder kiezen. Dit oogt niet alleen mooi, het verbetert de thermische isolerende prestaties nog verder dan hoogrendementsbeglazing met aluminium afstandshouder. Het bereikt gemiddeld een verbetering van 0,1 tot 0,3 W/m²K. In mensentaal betekent dit een warmtewinst van 3°C aan de randen.

Aluminium afstandshouder
Aluminium afstandshouder

 

ECOTEC warmedge
ECOTEC warmedge

 

 

Klik op onderstaande links voor meer uitleg over de meest courante glastypes

 
Climaplus ONE

Climaplus ONE

klik voor meer info

 

Climaplus SUN

Climaplus SUN

klik voor meer info

 

 

 
Climaplus TOP/LUX

Climaplus TOP/LUX

klik voor meer info

 

 

 

 

 

Veiligheidsglas

klik voor meer info

 

 

Veiligheidsglas volgens NBN S23- 002

Tegenwoordig worden in nieuwbouwwoningen en grondige renovaties vaak gebruik gemaakt van grote glaspartijen. Wanneer dit het geval is, moet er uiteraard rekening gehouden worden met de veiligheid. 

Glas is van nature breekbaar. Wanneer glas breekt, kunnen de scherven snijwonden en ernstige verwondingen veroorzaken. Om de veiligheid van personen te waarborgen, dient men niet alleen rekening te houden met het risico op verwondingen maar ook het risico op doorvallen

De Belgische glasnorm bepaalt de bescherming van personen tegen verwondingen en doorvallen. De norm legt op dat bepaalde ramen en deuren moeten voorzien worden van veiligheidsglas.

In het verleden is het niet altijd duidelijk geweest of deze norm een verplichting was of niet. In 2008 werd de norm gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad wat zoveel wil zeggen dat deze norm verplicht is. Vele bouwheren en ontwerpers zijn zich helemaal niet bewust van hun aansprakelijkheid indien deze norm niet wordt gevolgd. Wanneer de norm niet wordt nageleefd en er gebeurt een ongeluk, kunnen de betrokkenen (bouwheer, opdrachtgever, plaatser,...) aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgschade

Het is dus wel degelijk belangrijk om de norm na te leven!

Raamprof zal in zijn offertes altijd de glasnorm aanhouden

Voor meer informatie over de glasnorm, kan u hier en hier terecht




Heeft u vragen? Wenst u een offerte?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of voor een prijsofferte.
Klik op onderstaande knoppen en stel uw vraag via ons contactfomulier.

Meer informatie aanvragen Prijsofferte aanvragen