Rolluiken

Rolluiken garanderen niet alleen privacy in je woning, ze bieden ook extra comfort.

Extra isolatie

In koude tijden of met slecht weer zorgen ze voor extra isolatie. Dat is uiteraard goed voor uw energiefactuur. Maar rolluiken bieden niet alleen extra comfort in de winter. Ze bieden in de zomer ook een extra voordeel door de warmte buiten te houden. Uw huis blijft namelijk lekker koel wanneer u tijdens warme dagen de rolluiken goed gesloten houdt. 

Extra privacy

Naast de extra isolerende voordelen, bezorgen rolluiken eveneens voor extra privacy. Werkt u 's nachts en kan u niet slapen omdat het te licht is? Of slapen uw kinderen overdag? Rolluiken maken het u gemakkelijk en prettig door de slaapkamer te verduisteren. 's Avonds bieden ze geen inkijk wanneer u relaxt in uw zetel. U zal ook merken dat een rolluik niet alleen verduisterend werkt maar ook veel omgevingslawaai gaat verminderen

Extra veiligheid

Rolluiken zijn eveneens een extra beveiliging tegen inbraak. Inbreken via een rolluik kost een inbreker namelijk meer tijd en het zal veel lawaai maken. Dit maakt dat een inbreker een groter risico heeft om betrapt te worden en hij zal er voor kiezen om een woning met rolluiken eerder voorbij te lopen.

Soorten lamellen

Bij Raamprof kiezen we standaard voor geïsoleerd aluminium lamellen daar deze veel sterker zijn en beter isolerend. Maar u heeft uiteraard ook de mogelijkheid om te kiezen voor PVC lamellen.

Soorten bediening

Voor de bediening van uw rolluiken kan u kiezen uit lintbediening of electrisch met drukknop. Om uw gebruikersgemak nog te verhogen, kan u kiezen voor automatisering met afstandsbediening (RTS). Nieuw op de markt is IO. Dit is een draadloze technologie met radiogolven om uw rolluik te besturen. Zie het als een draadloos domoticasysteem. Wanneer u een Tahomabox/Connexxoon installeert, kan u uw rolluiken bedienen vanop uw GSM.

Soorten rolluiken

Er zijn 3 soorten rolluiken: inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Opbouwrolluiken kunnen ook in combinatie met verluchting. Dit is een rolvent opbouwrolluik.